INVESTIŢIILE STRĂINE ÎN ROMÂNIA, LA VOIA ÎNTÂMPLĂRII

Interviu cu domnul inginer Florian Peretz, om de afaceri creştin din Statele Unite ale Americii

A consemnat Octavian Haragoş, realizator TV „Vocile Bihorului”  DIGI24 Oradea

22 OCTOMBRIE 2015

 

Domnul Florian Peretz a fost invitat în studioul televiziunii locale orădene pentru a clarifica unele aspecte economico-politice româneşti.

Mediul de afaceri este interesat – de ani buni – să atragă investitori străini, dar spre deosebire de specialiştii cehi şi unguri care dau dovadă de profesionalism, guvernele României nu sunt în stare să adopte o politică financiară coerentă, care să pună în valoare forţa de muncă calificată şi materiile prime pe care le deţinem.

Admiterea României în NATO este un alt subiect dezbătut în cadrul emisiunii, care atrage atenţia asupra beneficiilor pe care le oferă ţara noastră din poziţia de membru NATO.

Scandalul din domeniul auto, declanşat în Germania, ar putea avea consecinţe pozitive pentru România în industria de fabricare a pieselor auto, domnul Peretz Florian destăinuind cum a fost abordat de oameni de afaceri germani după incidentul petrecut de curând la grupul de firme VW.

Cum influenţează preţul de cost al manoperei nivelul de trai în România? Domnul Peretz Florian demonstrează cum calitatea produsului şi preţul de cost ne pot asigura un trai decent şi astăzi şi pentru ziua de mâine.

Pe parcursul interviului, domnul Peretz Florian ne împărtăşeşte modul său de abordare al eficienţei economice şi cum a înregistrat succesul financiar în investiţia realizată în România, fiind corect în acest mediu de afaceri corupt.
Tema „Bunăstare pentru România” şi „Cum să fii corect într-o lume incorectă” au fost dezbătute din multe puncte de vedere în cadrul Conferinţei aniversare a 20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Creştini şi Profesionişti, desfăşurată în perioada 23 – 25 octombrie 2015, la Hotel Continental Oradea.

Documentarul a fost produs si difuzat in exclusivitate de DIGI24. Mai multe amănunte puteţi obţine pe linkul:

http://www.digi24.ro/Media/Emisiuni/Regional/Digi24+Oradea/Vocile+Bihorului/Vocile+Bihorului+22+octombrie+2015+Investitii+straine+in+Romania


O „răsuflare” pentru femeile ocupate

Interviu DIGI24 Oradea: “RĂSUFLAREA, un retreat către sănătate şi frumuseţe”
25 – 27 septembrie 2015,
în Munţii Apuseni

 

De curând, Asociaţia Oamenilor de Afaceri Creştini şi Profesionişti din Romania  a creat un nou departament în cadrul asociaţiei – denumit PULSUL SĂNĂTĂŢII – care se doreşte un promotor al vieţii sănătoase, cu consecinţele sale imediate: minte sănătoasă, corp tânăr şi frumos, precum şi relaţii pozitive cu cei din jur.

Liderul departamentului este domnişoara Elizabeth Peret, care studiază la cea mai mare instituţie de nutriţie din lume – Institute of Integrative Nutrition, cu sediul în New York, care eliberează autorizaţia de consiliere în sănătate. Domnişoara Elizabeth Peret coordonează echipa de voluntari ai Asociaţiei, toţi tineri care s-au decis să aleagă pentru ei înşişi un stil de a trăi în sănătate.

Marţi, 25 august a.c., de la orele 17, la postul local de televiziune DIGI24 Oradea s-a difuzat  interviul cu Elizabeth Peret şi Camelia Filip, coordonatoare de evenimente în cadrul firmei pe care o conduce. Tema dezbaterii a fost cum să trăim o viaţă sănătoasă, ceea ce presupune atât o alimentaţie sănătoasă şi practicarea unei activităţi fizice, precum şi relaţii sănătoase cu cei din jurul nostru.

La sfârşitul lunii septembrie, în Munţii Apuseni se organizează un seminar pentru 40 de doamne din toată ţara, care s-au înscris pentru a fi iniţiate în tainele unei vieţi echilibrate. Scopul instruirii este ca participantele să devină ele însele «motorul» viitoarelor schimbări în cercul lor de cunoştinţe, prieteni şi membri de familie. Ţinând cont de faptul că fiecare persoană este unică în felul ei, consilierea se va efectua individual, astfel încât fiecare doamnă să-şi descopere regimul alimentar personal.

Documentarul a fost produs si difuzat in exclusivitate de DIGI24. Mai multe amănunte puteţi obţine pe linkul: http://www.digi24.ro/Emisiuni/Regional/Digi24+Oradea/Recrutat+in+Crisana/Recrutat+in+Crisana+25+august+2015+O+rasuflare+pentru+femeile+oc

 

Cu stima,

Carmen Popescu

Redactor ACBPR


 

“2 pentru România”. Documentarul-eveniment produs şi difuzat în exclusivitate de Digi24


Doamnelor si domnilor,

Mai jos gasiti un link cu un documentar  numit  “2 pentru România”. Documentarul-eveniment produs şi difuzat în exclusivitate de Digi24

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/COTROCENI+2014/2+pentru+Romania+Documentarul-eveniment+produs+si+difuzat+in+exc

Conducerea ACBPR


Suntem chemați sa fim veghiatori pentru ca tara si viitorul ei sta in mare pericol!!!


From: Florian Peretz
Sent: Tuesday, November 4, 2014 7:55 PM
To: Asociatia Christian Businessmen and Professionals of Romania
Subject: Suntem chemați sa fim veghiatori pentru ca tara si viitorul ei sta in mare pericol!!!

Stimati membri ACBPR si WRCBF,

Stimati prieteni,

La intre area unor membrii ai ACBPR si ai WRCBF, vrem sa fim clari:

Chiar daca moral am sustinut persoana domnului Teodor Melescanu, am facuto pentru ce suatinea dumnealui. Asociindu-se si dumnealui si altii cu pozitia PSD, noi nu promovam aceleasi valori si nu avem interese personale.

Noi sustinem si avem dorinta sa vedem Romania o tara Binecuvantata.

Valorile noastre nu sunt valorile ce sunt promovate de gruparile de stanza.

Minciuna si desfraul nu pot face Casa buna cu valorile noastre.

Noi luptam, ne rugam si Muncim pentru Binecuvantarea tarii noastre Romania si a poporului roman oriunde ne-am afla noi!

Sper ca am prezentat o poziție clara si din dorința de a oferi cetățeanului roman, oriunde ar fi el, o perspectiva de viitor.

Multumesc pentru intelegere,

Best regards,

Florian Peretz

WRCBF- President

ACBPR- Founder and Honorary President


From: Florian Peretz
Sent: Tuesday, November 4, 2014 7:23 PM
To: Asociatia Christian Businessmen and Professionals of Romania
Subject: Suntem chemați sa fim veghiatori pentru ca tara si viitorul ei sta in mare pericol!!!

Stimati membri ACBPR si WRCBF,

Stimati prieteni,

Citind astăzi articolul de mai jos, si analizând managementul economic al Romaniei pe ultimii 25 de ani si mai ales pe ultimii aproape trei ani, nu pot sa stau mut si sa nu vorbesc:

Articol:

“CE (Comisia EUROPEANA) avertizeaza Guvernul: Deficit dublu fata de cel aprobat.

Guvernul va fi nevoit sa creasca taxe sau sa taie cheltuieli pentru a compensa scaderile de venituri prognozate in 2015 din reducerea CAS, a taxei pe stalp si a accizelor, in caz contrar urmand ca deficitul bugetar sa urce la 2,8% din PIB, cu 10 miliarde de lei peste tinta, apreciaza Comisia Europeana.

“Pentru 2015, deficitul bugetar al Romaniei este prognozat sa creasca la 2,8% din PIB, daca se asuma ca Guvernul nu va lua nicio masura de politica fiscala. Pana la data limita pentru elaborarea prognozei, nu a fost trimis niciun proiect de buget pentru 2015. Prognoza a avut in vedere impactul pe intregul an viitor al reducerii contributiilor de asigurari sociale, care vor conduce la o pierdere de venituri de 0,8% din PIB pe parcursul lui 2015″, se arata in raportul Comisiei Europene privind prognoza economica de toamna.”

Tinta de deficit convenita de autoritatile romane cu FMI si CE pentru 2015 este de 1,4% din PIB, respectiv la jumatate din actuala prognoza a CE, echivaland cu un deficit suplimentar de aproape 10 miliarde de lei.

De asemenea, reducerea cu 0,5 puncte procentuale a taxei pe constructiile speciale va avea un impact negativ asupra veniturilor estimat la 0,1% din PIB.

“Potrivit legii, se asteapta ca accizele sa fie reduse in 2015. Chltuielile bugetare ar urma sa scada usor, inclusiv din cauza unor investitii publice ceva mai mici”, se spune in raport.

Pentru acest an, Comisia Europeana estimeaza o reducere a deficitului bugetar la 2,1% din PIB fata de 2,2% din PIB in 2013.

Pe partea de venituri, CE noteaza ca majorarea accizelor la carburanti si largirea bazei de impozitare pe proprietate au contrabalansat cresterea mai slaba a incasarilor din TVA si minusul de venituri din reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, care a devenit efectiva de la 1 octombrie.

“Pe partea de cheltuieli, absorbtia fondurilor europene si investitiile publice au fost semnificativ sub asteptari, dar ar urma sa revina in ultimul trimestru al anului”, se spune in raportul CE.

Pentru 2016, deficitul ar urma sa scada la 2,5% din PIB, fara nicio alta decizie fiscala, doar pe masura ce veniturile bugetare se vor imbunatatii ca urmare a revenirii cresterii economice.

In termeni structurali, deficitul este prognozat ca se va deteriora de la 1,75% din PIB in 2014 la 2,5% din PIB in 2015-2016. Datoria publica ar urma sa creasca de la 37,9% din PIB in 2013 la 41,1% in 2015.”

Asa cum am spus in nenumărate rânduri “Afacerile private si in mod special afacerile mici si mijlocii, Noi, profesioniștii si oamenii de afaceri impreuna cu angajații nostrii, muncim pentru a da tării peste 58.5 bani din leul cu care vindem produsul pe care il realizam.

Din ce rămâne, 41.5 bani, vin toate celelalte plati, inclusiv salariile pe care le duc angajati nostrii familiilor lor.

Daca materialele si energia  ne costa 26.5 bani, atunci mai ramân 15.0 bani de plătit dupa cum urmează:

6.5 se folosesc sa investim pentru a creste productivitatea, a crea produse noi, a forma personal, a întreține mijloacele fixe cu care producem acel produs,

si 8.5 bani, pe care sa-i dam celor ce produc, pentru a duce pâine pe masa familiilor lor. Ei fac eforturi pentru a realiza produsele pe care le vindem si din a căror încasări se suporta toate cele de ma sus.

Asa se face ca produsele noastre țin in viata afacerile pe care le conducem, afaceri care dau pâine la de 6-7 ori atâția oameni cat cei ce produc (Angajații nostrii, funcționari guvernamentali, sanatate, învățământ, justiție, formare personal, pensionari, paza si securitate, si alții).

Cu regret spun ca se pare ca foștii guvernanți nu au înțeles rolul lor. Au băgat tara in datorii, si implicit reduc sansa noastra de a fi competitivi pe piața internaționala, respectiv a da o pâine buna celor ce depun eforturi pentru a face ca afacerile pe care le conducem, sa fie competitive.

Ei, guvernanții împraștie banii in interese pe care nu le înțelegem, in loc sa faca investiții eficiente si sa reducă taxele si impozitele.

Se pare ca daca nu vom fi veghiatori, tara si viitorul ei sta in mare pericol.

Sper ca am prezentat o poziție clara si din dorința de a oferi cetățeanului roman, oriunde ar fi el, o perspectiva de viitor.

Multumesc pentru intelegere,
Best regards,

Florian Peretz

WRCBF- President

ACBPR- Founder and Honorary President