INVESTIŢIILE STRĂINE ÎN ROMÂNIA, LA VOIA ÎNTÂMPLĂRII

Interviu cu domnul inginer Florian Peretz, om de afaceri creştin din Statele Unite ale Americii

A consemnat Octavian Haragoş, realizator TV „Vocile Bihorului”  DIGI24 Oradea

22 OCTOMBRIE 2015

 

Domnul Florian Peretz a fost invitat în studioul televiziunii locale orădene pentru a clarifica unele aspecte economico-politice româneşti.

Mediul de afaceri este interesat – de ani buni – să atragă investitori străini, dar spre deosebire de specialiştii cehi şi unguri care dau dovadă de profesionalism, guvernele României nu sunt în stare să adopte o politică financiară coerentă, care să pună în valoare forţa de muncă calificată şi materiile prime pe care le deţinem.

Admiterea României în NATO este un alt subiect dezbătut în cadrul emisiunii, care atrage atenţia asupra beneficiilor pe care le oferă ţara noastră din poziţia de membru NATO.

Scandalul din domeniul auto, declanşat în Germania, ar putea avea consecinţe pozitive pentru România în industria de fabricare a pieselor auto, domnul Peretz Florian destăinuind cum a fost abordat de oameni de afaceri germani după incidentul petrecut de curând la grupul de firme VW.

Cum influenţează preţul de cost al manoperei nivelul de trai în România? Domnul Peretz Florian demonstrează cum calitatea produsului şi preţul de cost ne pot asigura un trai decent şi astăzi şi pentru ziua de mâine.

Pe parcursul interviului, domnul Peretz Florian ne împărtăşeşte modul său de abordare al eficienţei economice şi cum a înregistrat succesul financiar în investiţia realizată în România, fiind corect în acest mediu de afaceri corupt.
Tema „Bunăstare pentru România” şi „Cum să fii corect într-o lume incorectă” au fost dezbătute din multe puncte de vedere în cadrul Conferinţei aniversare a 20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Creştini şi Profesionişti, desfăşurată în perioada 23 – 25 octombrie 2015, la Hotel Continental Oradea.

Documentarul a fost produs si difuzat in exclusivitate de DIGI24. Mai multe amănunte puteţi obţine pe linkul:

http://www.digi24.ro/Media/Emisiuni/Regional/Digi24+Oradea/Vocile+Bihorului/Vocile+Bihorului+22+octombrie+2015+Investitii+straine+in+Romania


O „răsuflare” pentru femeile ocupate

Interviu DIGI24 Oradea: “RĂSUFLAREA, un retreat către sănătate şi frumuseţe”
25 – 27 septembrie 2015,
în Munţii Apuseni

 

De curând, Asociaţia Oamenilor de Afaceri Creştini şi Profesionişti din Romania  a creat un nou departament în cadrul asociaţiei – denumit PULSUL SĂNĂTĂŢII – care se doreşte un promotor al vieţii sănătoase, cu consecinţele sale imediate: minte sănătoasă, corp tânăr şi frumos, precum şi relaţii pozitive cu cei din jur.

Liderul departamentului este domnişoara Elizabeth Peret, care studiază la cea mai mare instituţie de nutriţie din lume – Institute of Integrative Nutrition, cu sediul în New York, care eliberează autorizaţia de consiliere în sănătate. Domnişoara Elizabeth Peret coordonează echipa de voluntari ai Asociaţiei, toţi tineri care s-au decis să aleagă pentru ei înşişi un stil de a trăi în sănătate.

Marţi, 25 august a.c., de la orele 17, la postul local de televiziune DIGI24 Oradea s-a difuzat  interviul cu Elizabeth Peret şi Camelia Filip, coordonatoare de evenimente în cadrul firmei pe care o conduce. Tema dezbaterii a fost cum să trăim o viaţă sănătoasă, ceea ce presupune atât o alimentaţie sănătoasă şi practicarea unei activităţi fizice, precum şi relaţii sănătoase cu cei din jurul nostru.

La sfârşitul lunii septembrie, în Munţii Apuseni se organizează un seminar pentru 40 de doamne din toată ţara, care s-au înscris pentru a fi iniţiate în tainele unei vieţi echilibrate. Scopul instruirii este ca participantele să devină ele însele «motorul» viitoarelor schimbări în cercul lor de cunoştinţe, prieteni şi membri de familie. Ţinând cont de faptul că fiecare persoană este unică în felul ei, consilierea se va efectua individual, astfel încât fiecare doamnă să-şi descopere regimul alimentar personal.

Documentarul a fost produs si difuzat in exclusivitate de DIGI24. Mai multe amănunte puteţi obţine pe linkul: http://www.digi24.ro/Emisiuni/Regional/Digi24+Oradea/Recrutat+in+Crisana/Recrutat+in+Crisana+25+august+2015+O+rasuflare+pentru+femeile+oc

 

Cu stima,

Carmen Popescu

Redactor ACBPR


 

“2 pentru România”. Documentarul-eveniment produs şi difuzat în exclusivitate de Digi24


Doamnelor si domnilor,

Mai jos gasiti un link cu un documentar  numit  “2 pentru România”. Documentarul-eveniment produs şi difuzat în exclusivitate de Digi24

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/COTROCENI+2014/2+pentru+Romania+Documentarul-eveniment+produs+si+difuzat+in+exc

Cu stima,
Daniel Bila
Presedinte ACBPR


 

Dezbaterea prezidentiala de la Realitatea TV


From:Daniel Udrescu
Sent: Wednesday, November 12, 2014 3:33 PM
To: Daniel Bila
Subject: Parerea dumneavoastra despre dezbaterea prezidentiala de la Realitatea TV

Multumesc pentru email.

Realitatea TV a fost penibila ca moderator.  Candidatii au facut erori majore, fiind penibili cu atacurile la persoana. Nu sunt demni de aceasta functie.  Dl Iohannis nici nu a aratat prea mult in plan economic, nu a fost pregatit.  Dl Ponta a aratat o golaneala de Rahova (cartier din Bucuresti).  Eu inca nu stiu cu cine votez, nefiind aliniat cu nici un partid.

Ma asteptam sa vad mai mult:

O abordare sistematica a bugetului, accizelor, redeventelor, taxelor si impozitelor.  Cu privire la pensii raspunsurile au fost pomeni electorale.
Din punctul meu de vedere Romania sufera in doua directii majore.  DNA si parchetele au inchis in urma urmaririlor penale nefinalizate mai mult de 100.000 de locuri de munca prin sechestre, popriri, etc.  Este grav ca DNA sa produca rezultate in campania electorala.
ANAF efectueaza controale in care contribuabilul este tratat ca infractor nu ca o resursa.  Zeci de firme au fost trimise in faliment sau au fost impuse nelegal.  Alte locuri de munca pierdute, fara incasarea prejudiciului.
Nu exista un plan de modernizare a taxelor.  Avem sute de diverse taxe.
Inca suntem in epoca feudelor fiscale, a stampilelor si a declaratiilor.  In secolul 21 avem computere dar le folosim pentru situatii controlate manual.
Nici unul din candidati nu a adresat legiferarea prin ordonanta de urgenta si separarea puterilor in stat.  Primul ministru are mereu optiunea modificarii legislatiei fara controlul parlamentului.

Cam atat.

Daniel S. Udrescu


From: Florian Peretz
Sent: Wednesday, November 12, 2014 11:35 PM
To: Daniel Bila; Asociatia Christian Businessmen and Professionals of Romania
Subject: Parerea dumneavoastra despre dezbaterea prezidentiala de la Realitatea TV

Draga Daniel, Dragi prieteni si simpatizanti ai WRCBPF si ACBPR, dragi concetateni romani,

La cererea mai multor prieteni din Romania si diaspora voi prezenta doar cateva aspecte:

Am urmarit si urmaresc cu deosebita atentie ce se intampla in campania electorala in Romania.

Nu vreau sa pun vorbele mele aici prea mult dar va rog sa retineti urmatoarele:

In prima dezbatere:

Unele intrebari au fost tendentioase (tip Lavina Sandru) si acestea trebuiau eliminate complet in astfel de situatii.
Cand unul din candidati (domnul Ponta) punea intrebari sovine, nationaliste, si nu in interesul dezbaterii si obiectivului ei, moderatorul trebuia sa intervina si sa opreasca prompt astfel de abuzuri!!!
Domnul Ponta a fost foarte abuziv si fara atata aroganta de care a dat dovada in timpul dezbaterii cred ca meetingul isi atingea scopul.
O alta gresala mare la postul Realitatea a fost ca pentru a-l ajuta pe Ponta, majoritatea intrebarilor au fost puse pentru pozitia de premier si nu pentru pozitia de presedinte!
Nu a existat un mod clar de coordonare a dezabaterile si in mare majoritate acele dezbateri au fost aparent conduse de domnul Ponta si nu de moderator (Ponta a fost foarte arogant intrand mereu buluc peste Iohanias).
Nu ca in aceasta seara pe postul B1 unde moderatorul a tinut in frau foarte bine contracandidatii.

Aseara de la prima intrebare domnul Ponta imediat a vrut si a inceput sa “sara calul”, sa se creada ca si acolo e Prim Ministru, de ce? (A aratat ca calca totul in picioare).
A incercat sa-l faca pe Iohanis in fel si chip, si voi da cateva citate mai jos:

Moderatorul: Votul din diaspora. Domnule Ponta, nu am inteles inca daca romanii vor vota cu totii duminica. Se suplimenteaza sectiile?

Victor Ponta: Da, vor vota. Dar azi este vorba despre cum vedem viitorul Romaniei in urmatorii cinci ani. Pentru ca eu cred ca Romania, dupa 10 ani de dezbinare, are nevoie de pace, dialog si un inceput care sa stearga lucrurile rele.

– Prin masurile MAE si BEC, noi am alocat sume din buget ca MAE sa poata asigura cheltuielile sectiilor din strainatate, asigurarea tuturor conditiilor, slava Domnului ca BEC nu a mai cerut completarea declaratiilor anti-frauda, pe 16 noiembrie toti romanii din tara, toti cei din afara tarii, cei de peste Prut vor putea sa voteze si toti care vor respecta procedurile o vor face.

– Am un document, stiam ca ma vad cu domnul Iohannis, legat de votul in Germania. Stiti dle Iohannis cate sectii au fost? 5 sectii. Aceasta e cererea facuta de reprezentantii ambasadei. Cate sectii credeti ca ar trebui sa fie?

Analizati ce raspuns este acesta…

Atacul domnului Ponta la domnul Iohanis, foarte multa aroganta la domnul Ponta:

VP: “Cand ati fost ultima data la Chisinau? Dar la Cernauti?” apoi

Moderatorul: Intrebare pentru ambii: Tot l-am auzit pe premier spunand ca e o lozinca dreptul la vot, nu e o lozinca.

VP: Eu am spus ca dl Iohannis necunoscand lucrurile foloseste lozinci pe care echipa de campanie, a domnului Basescu, le folosea. (Retineti va rog ca Iohanis nu era Prim Ministrul in functie, si totusi dupa parerea mea Ponta e un foarte slab COO-Prim Ministru).

Ponta cred ca a facut o mare gresala aducandu-l pe Presedintele Basescu mereu in prim plan. Nu cred ca avea relevanta nici sa prezinte date pentru ca datele nu le manageriaza Presedintele ci Primul Ministru (COO care ii prezinta analiza Presedintelui-CEO-ul tarii).

In permanenta dorea cu aroganta sa arate “cat e de destept”, cate date are la indemana dar nu pentru asta era dezbaterea, repet, nu pentru Prim Ministru (si nici astea nu le stapanea bine cu toate ca a incercat sa o faca din pozitia de Prim Ministru) aceasta era pentru viitorul Presedinte al Romaniei.

Apoi o alta chestiune grava care pur si simplu mi-a amintit de anii copilariei cand comunistii impuneau prin forta ura impotriva sistemului trecut si dezbinau cetenii tarii.

VP: “Folositi un limbaj in care nu va recunosc”.

Aroganta urata, mizerabila, fara scrupule (ce vroia? sa i se inchine? vedeti mai jos) dar oponentul sau calm spune:

KI: Nu ma mai intrerupeti.

VP: Dle Iohannis nu suntem slugile dvs in Romania. Putin mai umil. Putin respcet, sa fiti ala de la mine din birou, cuminte. nota ce inseamna: Dle Iohannis nu suntem slugile dvs in Romania?????

KI: Cand sunteti la Palatul din Victoria, sunteti in biroul dvs. Daca avti respect, va rog sa nu ma mai intrerupeti cand imi expun partea de raspuns. Daca nu e posibil, putem sa facem ca aseara, eu plec, va faceti expunerea…

VP: Cum ati plecat si de la mine din birou. Aveti o atitudine de mosier.. nota: Dar asta ce e????

KI: Cred ca nu rezolvam problema, vorbiti si pe timpul dvs si al meu. Sunteti si deputat sau numai prim-ministru, unde aveti birou? Exista o initiativa legislativa pentru votul electronic si votul online?

KI: Ne spuneti multe lucruri, dar raman vorbe. fapte asteapta oamenii din diaspora. Nu pot din opozitie sa fac sectii de votare. Am trimis totusi voluntari cu formulare la sectiile din strainatate, oamenii asteapta fapte. Rezolvati problemele, nu le povestiti.

Ce obraznicie din parte lui Ponta?

Ce credeti ca inseamna “Aveti o atitudine de mosier”.. sau aluziile ca e de origine germana.

La filmul aprobat de dumnealui am inteles ca are origine amestecata de italian, roman si albanez, emigranti undeva in jur de 100 de ani, iar Iohanis o origine curata de sasi care au locuit in Transilvania in generatii de peste 500 de ani.

Domnul Ponta nu a raspuns la intrebari…. a incercat sa fie foarte arogant….

Care e mai roman ca celalalt? Ponta sau Iohanis?

Oricum moderatorul din seara aceasta a fost mai profesional si cred ca a procedat bine iar ambii competitori au au fost adusi sa prezinte viziunea lor pentru Presedinte.

Nu va dau o concluzie, va las sa analizati dumneavoastra si sa decideti.

Cu consideratie,

Al dumneavoastra,

Florian Peretz


 

Referitor la alegerile din Romania


From: Florian Peretz
Sent: Saturday, November 8, 2014 11:36 PM
To: Geoana Mircea
Subject: Referitor la alegerile din Romania.

Stimati domnule Mircea Geoana,

Va multumesc pentru Email.

Aveți dreptate, problema e prea serioasă.

Ce legătura aveți dumneavoastra si domnul Melescanu in ce am explicat mai jos?

-Ambii ati acceptat sa slujiți ca Consilier pe cel ce v-a călcat in picioare si a călcat tara si poporul in picioare.

-in calitatea de Consilier credem ca l-ati sfătuit ca nu e bine ce face si se pare ca nu v-a ascultat. Iar daca nu i-ati spus e si mai grav. Merge din greșeala in greșeala. Chiar, in străfundurile dumneavoastra acceptați modul cum se poarta purtătorii de cuvânt ai domnului “COO al Romaniei”? pentru ca dumnealui nu ia nici o măsura. E urat ce fac purtătorii de cuvânt ai domniei sale. Chiar nu aveți nici o autoritate sa sugerați ca nu e bine?

-Noi, ca oameni de afaceri si profesioniști crestini privind lucrurile dinafara scenei, ne dam seama destul de bine ce se intampla. Nu-i loc sa explicam.

-Prietenii mei si toți cei din jurul meu, am investit in Excelentele voastre: încredere, respect, considerație, iar in campaniile electorale la fel, am oferit suport din toate punctele de vedere, apreciindu-va ca oameni integri.

Știm ca nu il apreciați pe actualul Președinte pentru modul sau de a fi, dar si Prim Ministrul e la fel, egoismul dumnealor va călcat pe ambii in picioare, si au călcat tara si poporul in picioare. Ne pare rău dar asta e.

Sper ca am fost clar.

Va multumesc inca odata.

Best regards,

Florian Peretz

WRCBF- President

ACBPR- Founder and Honorary President


On Nov 8, 2014, at 9:53 PM, Mircea Geoana wrote:

Stimate prieten,
Problema e serioasa. Am primit si eu mesaje de la prieteni din Midwest, acuzand probleme similare. Nu inteleg insa ce legatura am eu si dl Melescanu (pe care inteleg ca l-ati sustinut) cu dezamagirea dvs., neavand nici o legatura cu organizarea alegerilor, in tara sau strainatate. Bineinteles, voi comunica solicitarea dvs catre cei in masura sa le poata rezolva.
Apreciez maniera ireprosabila in care v-ati implicat in sustinerea intereselor Romaniei in campania de aderare la NATO. Acum e vorba de o campanie electorala, prin definitie partizana si polarizanta. Din fericire, se incheie intr-o saptamana si ne vom intoarce la adevarata munca, pastrandu-ne diferentele, dar uniti in jurul interesului general.
Mircea Geoana


From: Florian Peretz
Date: Sat, 8 Nov 2014 21:01:11
To: Geoana Mircea

Stimati domnule Mircea Geoana si domnule Teodor Melescanu,

Venim azi in momentul in care Romania are mare nevoie de noi cetățenii Romani din diaspora sa arătam afecțiunea noastra fata de tara nu numai prin contribuția noastra materială si intelectuala ci si prin votul nostru.

Stimate domnule Geoana, in calitatea pe care o dețineți si cu atât mai mult cele pe care le-ati avut, credem ca sunteti cel mai in măsura sa il sfătuiți pe COO-ul Romaniei, actualul Prim Ministru sa înțeleagă si sa rezolve personal managementul acestei acțiuni in Diaspora-Participare oricărui cetățean roman, care își dorește, la acțiunea de Votare a noului Președinte al Romaniei.

Asa cum știți, in Michigan trăiesc si locuiesc peste 100,000 de cetățeni de origine romană.

Secția de vot stabilită in down town Detroit, (chiar daca a fost mutată acum in alt loc), cu 3 persoane, doua mese cu 3 scaune, 3 boxe de vot, nu a fost nici bine plasata si nici ușor accesibila. Am fost acolo si stiu ca multi au incercat sa meargă. Cu toate ca știam locul exact, mi-a luat minute in șir sa ma învârt pe străzile acelea ca sa imi găsesc un loc de parcare. A a trebuit sa fac acest lucru pentru ca asa cum știți pentru a ajunge la un loc de destinație este absolut necesar sa folosești autoturismul personal. Fara locuri de parcare ușor accesibile, si fiind destul de complicat a ajunge la secția de vot, multi prieteni mi-au comunicat ca nu s-au încumetat sa riște sa meargă la vot.
Cerem urgent creerea a cel puțin 3 secții de votare pentru Președintele Romaniei in Statul Michigan! Inafara secției de votare in Detroit, sa fie stabilite cel puțin doua, una in zona industrială de nord, si alta in zona de sud west pentru ca romanii sa-si poată exprima pozitia lor.

Apoi asa cum se știe, in statul Washington, locuiesc si muncesc cateva zeci de mii de romani, mutați acolo pentru a lucra la Boeing, Microsoft, Google, etc.
Acolo in Seattle este necesară cel puțin o secție de votare ușor accesibila si bine dotata.

O alta secție sa fie stabilită in Statul Arkansas, eventual Little Rock.

O alta secție sa fie stabilită in Statul Misouri, eventual Sant Louis.

O alta secție sa fie stabilită in North Carolina apoi Virginia.

Si sunt multe alte zone ce ar fi indicate sa se realizeze astfel de secții de vot.

Nădăjduim intr-o rezolvare onesta a situației.

Îndrăznesc sa ma adresez dumneavoastra pentru ca ori de câte ori ati apelat la mine, pe vremea cand erați Ambasadorul Romaniei in USA, mi-ati cerut sa mobilizez comunitatea românească pentru acțiuni in favoarea Romaniei la nivelul guvernului sau Congresului SUA, am răspuns imediat asa cum știți am făcut-o fara sa ezit. Acum apelez eu la dumneavoastra in numele acelor romani care m-au ascultat întotdeauna.

Sper sa va reamintiți dăruirea mea, a familiei mele, a romanilor din jurul meu, atunci cand de Florii in 1997, am venit cateva sute de romani din Michigan la Washington si ne-am oprit doua autocare la întoarcere la Casa Ambasadorului unde ne-ati felicitat pentru modul cum am organizat demonstrația si mesajul pe care l-am transmis personal Reprezentantului personal al Președintelui Clinton. (Multumim si acum doamnei Mihaiela pentru primirea si apreciem efortul dumneaiei si acum).

Cred ca va amintiți ca am fost felicitat de reprezentantul Associated Press, CNN, Detroit News, etc. pentru modul cum am condus acele demonstrații cu cateva mii de romani din toată America.

Știți ca am fost cinstit întotdeauna si doresc sa fiu la fel pentru concetățenii romani oriunde m-as afla si ma simt dator sa va rog sa fiti la fel fata de noi.

Imi pare rău sa constat ca si dumneavoastra si domnul Melescanu ne-ati dezamăgit, mai ales ca asa cum va cunoașteam sunteti doi intelectuali aparte, negociatori, diplomați, cu multă experiența si expertiza, însă acum, nu dovediți prin acțiunile dumneavoastra ca respectați o poziție pe care am auzit-o atunci cand va prezentați pozitia dumneavoastra ca politicieni. V-ati schimbat si regretam eforturile noastre.

De ce a trădat domnul Melescanu, oamenii care l-au susținut. Cum poate domnul Melescanu sa spună ca își tine cuvântul si dumnealui ne-a trădat pe noi, cei care am avut încredere in dumneavoastra, omul Geoana si omul Melescanu!!!

Tara are nevoie de oameni statornici!

Va multumim pentru ajutor.

Best regards,
Florian Peretz
WRCBF- President
ACBPR- Founder and Honorary President


From: Florian Peretz
Sent: Sunday, November 9, 2014 7:07 PM
To: Asociatia Christian Businessmen and Professionals of Romania
Subject: Referitor la alegerile din Romania.

Stimati domni, stimate doamne,

Multumesc,

Apreciem,

Sunt multi prieteni care ne-au trimes cu pace si intelegere, pozitia dumnealor printre care eu voi aminti mai jos fara sa dau nume:

“Foarte clar si bine zis!”

Draga Florian

in afara de sustinerea pentru Melescanu, aveti tot respectul meu pentru punctele de vedere asupra acestor alegeri pentru presedintele unei tari aflata in afara grijii lui Dumnezeu. Deocamdata.

cu speranta intr-o sanatoasa revedere

“Aveti dreptate!”

“Suntem alături si aveti suportul nostru, noi romanii din afara granițelor tării, facem eforturi sa promovam credibilitatea Romaniei acolo unde muncim cu devotament”.

Sau “Multumim pentru susținerea poziției noastre!”

Un alt prieten a scris:

Eu cred totusi ca puneti presiune pe dl Mircea Geoana la un moment de maxima emotie…Sunt sigur ca nu-i este usor in pozitia de fata cand este lipsit de competentele de care îl banuiti….PSD este totusi o fiara cu multe capete..Tai unul si cresc doua in loc…Mircea Geoană este totusi rezistent…este un erou…Lupta din interior ca un Troian….Si nu cred ca daca ar iesi la bătaie transant cum a mai încercat pe vremuri….ar reputa măcar o victorie…Asa ca e bine sa rămână acolo ca piesa valoriasa de rezerva pt momentul in care “fiara” va slabi…in favoarea unei noi si sănătoase Romanii!
E nevoie de calm de luciditate…de inteligenta si de multa răbdare pentru a scoate Romania din aceasta mocirla….Hai sa ne dam mana chibzuit si sa nu cadem prada patimilor….firesti de altfel….

Vin sa explic situația din Emailuri si ma adresez domnilor lideri:

Asa cum multi stiu, am început afacerile pe care le conduc, de la cateva licențe si Stații Grafice cumparate pe Viza si împrumut de la prieteni si am creeat in SUA si Romania o școala de formare a inginerilor romani ca specialiști care astăzi, majoritatea sunt foarte apreciați acolo unde lucrează, unii chiar pe poziții de Executivi in firme de răsunet internațional. Miile acelor ingineri lucrează fie in industria mijloacelor de transport, mijloacelor agricole, masini si utilaje in industria energetică, in industria aierospatiala, etc.

In Oradea in ultimii 20 de ani am pus bazele unei noi industrii, industria utilajelor pentru fabricarea autovehiculelor (linii robotizate de fabricație), industrie ce creează anual si absoarbe multe zeci de absolvenți ai universității Orădene si crează locuri de munca pentru furnizorii din tara si asigura produse competitive pentru clienții din industria auto din lume.

Am investit si reinvestit milioane de euro pe parcursul celor peste 20 de ani de munca si sacrificiu, navetand lunar din SUA spre Europa pentru a coordona formarea de profesioniști, achiziția de mijloace fixe, utilaje, licențe, bani pe care i-am obținut din împrumut la bănci, sau profit reinvestit dealungul anilor.

Guvernul roman, a încasat din aceste eforturi anual milioane de Euro iar in cei peste 20 de ani statul roman a încasat din eforturile noastre aproape 100 milioane Euro, dar nu am fost ajutat cu nici un ban din orice fonduri de guvern sau europene chiar daca am investit cateva milioane de Euro in formarea tinerilor studenți din universitatile romane.

Daca noi, o familie simpla, refugiata politic din Romania, in vremea comunismului, am reușit prin ajutorul lui Dumnezeu sa creem pentru atâția romani, un viitor si o binecuvântare, atunci avem obligația sa susținem romanii si viitorul lor oriunde ar fi ei.

Daca noi, familia noastra, am reușit sa aducem in Oradea o industrie care sa formeze mii de specialiști, mii de locuri de munca pentru clienți si furnizori:

Ne întrebam de ce Guvernul roman nu a făcut-o. De ce guvernul roman in frunte cu Premierul sau in loc sa investească banii, sa ii ruleze, creând astfel locuri de munca, o garanție a viitorului pentru poporul roman, a dobândit un excedent bugetar?

Câta incapacitate de management si guvernare a tării!

Iată de ce ma surprinde pozitia celor pe care i-am considerat oameni cu înțelepciune, iubire si respect fata de poporul roman si tara romaneasca. Iată de ce ne-am implicat si ne implicam.

Iubim poporul roman si tara romaneasca.

Asa cum multe persoane au apreciat eforturile noastre, credem ca avem datoria sa facem eforturi pentru binele tării si al poporului roman.

Cu considerație,

Florian Peretz

WRCBF- President

ACBPR- Founder and Honorary President


From: Florian Peretz
Sent: Thursday, November 6, 2014 2:23 PM
To: Asociatia Christian Businessmen and Professionals of Romania; Daniel Bila
Subject: Referitor la alegerile din Romania.

Stimate domnule Președinte al ACBPR, Daniel Bila

Stimati membri ACBPR si WRCBF,

Stimati prieteni,

Am înțeles pozitia membrilor ACBPR si WRCBF.

Sunt de acord cu dumneavoastra ca faptul ca domnul Melescanu a negociat asocierea publica a domniei sale cu domnul Ponta si echipa acestuia, face bine sa spunem clar ca noi nu suntem o “marfa de negociere” si nu susținem valorile domnului Ponta la Președinția Romaniei.

Noi l-am susținut si votat pe domnul Melescanu pentru ca asa cum dumnealui spunea, se părea ca e cel mai corect, ca va promova aceleași valori pe care noi le promovam.

Dar modul cum a procedat domnul Melescanu, ne face sa spunem clar ca noi nu susținem pe nimeni din cei ce contravin principilor si valorilor noastre, pentru ca noi promovam binele națiunii si valorile moral creștine in Romania si in lume.

Multumesc pentru intelegere,
Best regards,

Florian Peretz

WRCBF- President

ACBPR- Founder and Honorary President


 

Suntem chemați sa fim veghiatori pentru ca tara si viitorul ei sta in mare pericol!!!


From: Florian Peretz
Sent: Tuesday, November 4, 2014 7:55 PM
To: Asociatia Christian Businessmen and Professionals of Romania; Daniel Bila
Subject: Suntem chemați sa fim veghiatori pentru ca tara si viitorul ei sta in mare pericol!!!

Stimate domnule Președinte al ACBPR, Daniel Bila

Stimati membri ACBPR si WRCBF,

Stimati prieteni,

La intre area unor membrii ai ACBPR si ai WRCBF, vrem sa fim clari:

Chiar daca moral am sustinut persoana domnului Teodor Melescanu, am facuto pentru ce suatinea dumnealui. Asociindu-se si dumnealui si altii cu pozitia PSD, noi nu promovam aceleasi valori si nu avem interese personale.

Noi sustinem si avem dorinta sa vedem Romania o tara Binecuvantata.

Valorile noastre nu sunt valorile ce sunt promovate de gruparile de stanza.

Minciuna si desfraul nu pot face Casa buna cu valorile noastre.

Noi luptam, ne rugam si Muncim pentru Binecuvantarea tarii noastre Romania si a poporului roman oriunde ne-am afla noi!

Sper ca am prezentat o poziție clara si din dorința de a oferi cetățeanului roman, oriunde ar fi el, o perspectiva de viitor.

Multumesc pentru intelegere,

Best regards,

Florian Peretz

WRCBF- President

ACBPR- Founder and Honorary President


From: Florian Peretz
Sent: Tuesday, November 4, 2014 7:23 PM
To: Asociatia Christian Businessmen and Professionals of Romania; Daniel Bila
Subject: Suntem chemați sa fim veghiatori pentru ca tara si viitorul ei sta in mare pericol!!!

Stimate domnule Președinte al ACBPR, Daniel Bila

Stimati membri ACBPR si WRCBF,

Stimati prieteni,

Citind astăzi articolul de mai jos, si analizând managementul economic al Romaniei pe ultimii 25 de ani si mai ales pe ultimii aproape trei ani, nu pot sa stau mut si sa nu vorbesc:

Articol:

“CE (Comisia EUROPEANA) avertizeaza Guvernul: Deficit dublu fata de cel aprobat.

Guvernul va fi nevoit sa creasca taxe sau sa taie cheltuieli pentru a compensa scaderile de venituri prognozate in 2015 din reducerea CAS, a taxei pe stalp si a accizelor, in caz contrar urmand ca deficitul bugetar sa urce la 2,8% din PIB, cu 10 miliarde de lei peste tinta, apreciaza Comisia Europeana.

“Pentru 2015, deficitul bugetar al Romaniei este prognozat sa creasca la 2,8% din PIB, daca se asuma ca Guvernul nu va lua nicio masura de politica fiscala. Pana la data limita pentru elaborarea prognozei, nu a fost trimis niciun proiect de buget pentru 2015. Prognoza a avut in vedere impactul pe intregul an viitor al reducerii contributiilor de asigurari sociale, care vor conduce la o pierdere de venituri de 0,8% din PIB pe parcursul lui 2015″, se arata in raportul Comisiei Europene privind prognoza economica de toamna.”

Tinta de deficit convenita de autoritatile romane cu FMI si CE pentru 2015 este de 1,4% din PIB, respectiv la jumatate din actuala prognoza a CE, echivaland cu un deficit suplimentar de aproape 10 miliarde de lei.

De asemenea, reducerea cu 0,5 puncte procentuale a taxei pe constructiile speciale va avea un impact negativ asupra veniturilor estimat la 0,1% din PIB.

“Potrivit legii, se asteapta ca accizele sa fie reduse in 2015. Chltuielile bugetare ar urma sa scada usor, inclusiv din cauza unor investitii publice ceva mai mici”, se spune in raport.

Pentru acest an, Comisia Europeana estimeaza o reducere a deficitului bugetar la 2,1% din PIB fata de 2,2% din PIB in 2013.

Pe partea de venituri, CE noteaza ca majorarea accizelor la carburanti si largirea bazei de impozitare pe proprietate au contrabalansat cresterea mai slaba a incasarilor din TVA si minusul de venituri din reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, care a devenit efectiva de la 1 octombrie.

“Pe partea de cheltuieli, absorbtia fondurilor europene si investitiile publice au fost semnificativ sub asteptari, dar ar urma sa revina in ultimul trimestru al anului”, se spune in raportul CE.

Pentru 2016, deficitul ar urma sa scada la 2,5% din PIB, fara nicio alta decizie fiscala, doar pe masura ce veniturile bugetare se vor imbunatatii ca urmare a revenirii cresterii economice.

In termeni structurali, deficitul este prognozat ca se va deteriora de la 1,75% din PIB in 2014 la 2,5% din PIB in 2015-2016. Datoria publica ar urma sa creasca de la 37,9% din PIB in 2013 la 41,1% in 2015.”

Asa cum am spus in nenumărate rânduri “Afacerile private si in mod special afacerile mici si mijlocii, Noi, profesioniștii si oamenii de afaceri impreuna cu angajații nostrii, muncim pentru a da tării peste 58.5 bani din leul cu care vindem produsul pe care il realizam.

Din ce rămâne, 41.5 bani, vin toate celelalte plati, inclusiv salariile pe care le duc angajati nostrii familiilor lor.

Daca materialele si energia  ne costa 26.5 bani, atunci mai ramân 15.0 bani de plătit dupa cum urmează:

6.5 se folosesc sa investim pentru a creste productivitatea, a crea produse noi, a forma personal, a întreține mijloacele fixe cu care producem acel produs,

si 8.5 bani, pe care sa-i dam celor ce produc, pentru a duce pâine pe masa familiilor lor. Ei fac eforturi pentru a realiza produsele pe care le vindem si din a căror încasări se suporta toate cele de ma sus.

Asa se face ca produsele noastre țin in viata afacerile pe care le conducem, afaceri care dau pâine la de 6-7 ori atâția oameni cat cei ce produc (Angajații nostrii, funcționari guvernamentali, sanatate, învățământ, justiție, formare personal, pensionari, paza si securitate, si alții).

Cu regret spun ca se pare ca foștii guvernanți nu au înțeles rolul lor. Au băgat tara in datorii, si implicit reduc sansa noastra de a fi competitivi pe piața internaționala, respectiv a da o pâine buna celor ce depun eforturi pentru a face ca afacerile pe care le conducem, sa fie competitive.

Ei, guvernanții împraștie banii in interese pe care nu le înțelegem, in loc sa faca investiții eficiente si sa reducă taxele si impozitele.

Se pare ca daca nu vom fi veghiatori, tara si viitorul ei sta in mare pericol.

Sper ca am prezentat o poziție clara si din dorința de a oferi cetățeanului roman, oriunde ar fi el, o perspectiva de viitor.

Multumesc pentru intelegere,
Best regards,

Florian Peretz

WRCBF- President

ACBPR- Founder and Honorary President