INVESTIŢIILE STRĂINE ÎN ROMÂNIA, LA VOIA ÎNTÂMPLĂRII

Interviu cu domnul inginer Florian Peretz, om de afaceri creştin din Statele Unite ale Americii

A consemnat Octavian Haragoş, realizator TV „Vocile Bihorului”  DIGI24 Oradea

22 OCTOMBRIE 2015

 

Domnul Florian Peretz a fost invitat în studioul televiziunii locale orădene pentru a clarifica unele aspecte economico-politice româneşti.

Mediul de afaceri este interesat – de ani buni – să atragă investitori străini, dar spre deosebire de specialiştii cehi şi unguri care dau dovadă de profesionalism, guvernele României nu sunt în stare să adopte o politică financiară coerentă, care să pună în valoare forţa de muncă calificată şi materiile prime pe care le deţinem.

Admiterea României în NATO este un alt subiect dezbătut în cadrul emisiunii, care atrage atenţia asupra beneficiilor pe care le oferă ţara noastră din poziţia de membru NATO.

Scandalul din domeniul auto, declanşat în Germania, ar putea avea consecinţe pozitive pentru România în industria de fabricare a pieselor auto, domnul Peretz Florian destăinuind cum a fost abordat de oameni de afaceri germani după incidentul petrecut de curând la grupul de firme VW.

Cum influenţează preţul de cost al manoperei nivelul de trai în România? Domnul Peretz Florian demonstrează cum calitatea produsului şi preţul de cost ne pot asigura un trai decent şi astăzi şi pentru ziua de mâine.

Pe parcursul interviului, domnul Peretz Florian ne împărtăşeşte modul său de abordare al eficienţei economice şi cum a înregistrat succesul financiar în investiţia realizată în România, fiind corect în acest mediu de afaceri corupt.
Tema „Bunăstare pentru România” şi „Cum să fii corect într-o lume incorectă” au fost dezbătute din multe puncte de vedere în cadrul Conferinţei aniversare a 20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Creştini şi Profesionişti, desfăşurată în perioada 23 – 25 octombrie 2015, la Hotel Continental Oradea.

Documentarul a fost produs si difuzat in exclusivitate de DIGI24. Mai multe amănunte puteţi obţine pe linkul:

http://www.digi24.ro/Media/Emisiuni/Regional/Digi24+Oradea/Vocile+Bihorului/Vocile+Bihorului+22+octombrie+2015+Investitii+straine+in+Romania