Referitor la alegerile din Romania


From: Florian Peretz
Sent: Saturday, November 8, 2014 11:36 PM
To: Geoana Mircea
Subject: Referitor la alegerile din Romania.

Stimati domnule Mircea Geoana,

Va multumesc pentru Email.

Aveți dreptate, problema e prea serioasă.

Ce legătura aveți dumneavoastra si domnul Melescanu in ce am explicat mai jos?

-Ambii ati acceptat sa slujiți ca Consilier pe cel ce v-a călcat in picioare si a călcat tara si poporul in picioare.

-in calitatea de Consilier credem ca l-ati sfătuit ca nu e bine ce face si se pare ca nu v-a ascultat. Iar daca nu i-ati spus e si mai grav. Merge din greșeala in greșeala. Chiar, in străfundurile dumneavoastra acceptați modul cum se poarta purtătorii de cuvânt ai domnului “COO al Romaniei”? pentru ca dumnealui nu ia nici o măsura. E urat ce fac purtătorii de cuvânt ai domniei sale. Chiar nu aveți nici o autoritate sa sugerați ca nu e bine?

-Noi, ca oameni de afaceri si profesioniști crestini privind lucrurile dinafara scenei, ne dam seama destul de bine ce se intampla. Nu-i loc sa explicam.

-Prietenii mei si toți cei din jurul meu, am investit in Excelentele voastre: încredere, respect, considerație, iar in campaniile electorale la fel, am oferit suport din toate punctele de vedere, apreciindu-va ca oameni integri.

Știm ca nu il apreciați pe actualul Președinte pentru modul sau de a fi, dar si Prim Ministrul e la fel, egoismul dumnealor va călcat pe ambii in picioare, si au călcat tara si poporul in picioare. Ne pare rău dar asta e.

Sper ca am fost clar.

Va multumesc inca odata.

Best regards,

Florian Peretz

WRCBF- President

ACBPR- Founder and Honorary President


On Nov 8, 2014, at 9:53 PM, Mircea Geoana wrote:

Stimate prieten,
Problema e serioasa. Am primit si eu mesaje de la prieteni din Midwest, acuzand probleme similare. Nu inteleg insa ce legatura am eu si dl Melescanu (pe care inteleg ca l-ati sustinut) cu dezamagirea dvs., neavand nici o legatura cu organizarea alegerilor, in tara sau strainatate. Bineinteles, voi comunica solicitarea dvs catre cei in masura sa le poata rezolva.
Apreciez maniera ireprosabila in care v-ati implicat in sustinerea intereselor Romaniei in campania de aderare la NATO. Acum e vorba de o campanie electorala, prin definitie partizana si polarizanta. Din fericire, se incheie intr-o saptamana si ne vom intoarce la adevarata munca, pastrandu-ne diferentele, dar uniti in jurul interesului general.
Mircea Geoana


From: Florian Peretz
Date: Sat, 8 Nov 2014 21:01:11
To: Geoana Mircea

Stimati domnule Mircea Geoana si domnule Teodor Melescanu,

Venim azi in momentul in care Romania are mare nevoie de noi cetățenii Romani din diaspora sa arătam afecțiunea noastra fata de tara nu numai prin contribuția noastra materială si intelectuala ci si prin votul nostru.

Stimate domnule Geoana, in calitatea pe care o dețineți si cu atât mai mult cele pe care le-ati avut, credem ca sunteti cel mai in măsura sa il sfătuiți pe COO-ul Romaniei, actualul Prim Ministru sa înțeleagă si sa rezolve personal managementul acestei acțiuni in Diaspora-Participare oricărui cetățean roman, care își dorește, la acțiunea de Votare a noului Președinte al Romaniei.

Asa cum știți, in Michigan trăiesc si locuiesc peste 100,000 de cetățeni de origine romană.

Secția de vot stabilită in down town Detroit, (chiar daca a fost mutată acum in alt loc), cu 3 persoane, doua mese cu 3 scaune, 3 boxe de vot, nu a fost nici bine plasata si nici ușor accesibila. Am fost acolo si stiu ca multi au incercat sa meargă. Cu toate ca știam locul exact, mi-a luat minute in șir sa ma învârt pe străzile acelea ca sa imi găsesc un loc de parcare. A a trebuit sa fac acest lucru pentru ca asa cum știți pentru a ajunge la un loc de destinație este absolut necesar sa folosești autoturismul personal. Fara locuri de parcare ușor accesibile, si fiind destul de complicat a ajunge la secția de vot, multi prieteni mi-au comunicat ca nu s-au încumetat sa riște sa meargă la vot.
Cerem urgent creerea a cel puțin 3 secții de votare pentru Președintele Romaniei in Statul Michigan! Inafara secției de votare in Detroit, sa fie stabilite cel puțin doua, una in zona industrială de nord, si alta in zona de sud west pentru ca romanii sa-si poată exprima pozitia lor.

Apoi asa cum se știe, in statul Washington, locuiesc si muncesc cateva zeci de mii de romani, mutați acolo pentru a lucra la Boeing, Microsoft, Google, etc.
Acolo in Seattle este necesară cel puțin o secție de votare ușor accesibila si bine dotata.

O alta secție sa fie stabilită in Statul Arkansas, eventual Little Rock.

O alta secție sa fie stabilită in Statul Misouri, eventual Sant Louis.

O alta secție sa fie stabilită in North Carolina apoi Virginia.

Si sunt multe alte zone ce ar fi indicate sa se realizeze astfel de secții de vot.

Nădăjduim intr-o rezolvare onesta a situației.

Îndrăznesc sa ma adresez dumneavoastra pentru ca ori de câte ori ati apelat la mine, pe vremea cand erați Ambasadorul Romaniei in USA, mi-ati cerut sa mobilizez comunitatea românească pentru acțiuni in favoarea Romaniei la nivelul guvernului sau Congresului SUA, am răspuns imediat asa cum știți am făcut-o fara sa ezit. Acum apelez eu la dumneavoastra in numele acelor romani care m-au ascultat întotdeauna.

Sper sa va reamintiți dăruirea mea, a familiei mele, a romanilor din jurul meu, atunci cand de Florii in 1997, am venit cateva sute de romani din Michigan la Washington si ne-am oprit doua autocare la întoarcere la Casa Ambasadorului unde ne-ati felicitat pentru modul cum am organizat demonstrația si mesajul pe care l-am transmis personal Reprezentantului personal al Președintelui Clinton. (Multumim si acum doamnei Mihaiela pentru primirea si apreciem efortul dumneaiei si acum).

Cred ca va amintiți ca am fost felicitat de reprezentantul Associated Press, CNN, Detroit News, etc. pentru modul cum am condus acele demonstrații cu cateva mii de romani din toată America.

Știți ca am fost cinstit întotdeauna si doresc sa fiu la fel pentru concetățenii romani oriunde m-as afla si ma simt dator sa va rog sa fiti la fel fata de noi.

Imi pare rău sa constat ca si dumneavoastra si domnul Melescanu ne-ati dezamăgit, mai ales ca asa cum va cunoașteam sunteti doi intelectuali aparte, negociatori, diplomați, cu multă experiența si expertiza, însă acum, nu dovediți prin acțiunile dumneavoastra ca respectați o poziție pe care am auzit-o atunci cand va prezentați pozitia dumneavoastra ca politicieni. V-ati schimbat si regretam eforturile noastre.

De ce a trădat domnul Melescanu, oamenii care l-au susținut. Cum poate domnul Melescanu sa spună ca își tine cuvântul si dumnealui ne-a trădat pe noi, cei care am avut încredere in dumneavoastra, omul Geoana si omul Melescanu!!!

Tara are nevoie de oameni statornici!

Va multumim pentru ajutor.

Best regards,
Florian Peretz
WRCBF- President
ACBPR- Founder and Honorary President


From: Florian Peretz
Sent: Sunday, November 9, 2014 7:07 PM
To: Asociatia Christian Businessmen and Professionals of Romania
Subject: Referitor la alegerile din Romania.

Stimati domni, stimate doamne,

Multumesc,

Apreciem,

Sunt multi prieteni care ne-au trimes cu pace si intelegere, pozitia dumnealor printre care eu voi aminti mai jos fara sa dau nume:

“Foarte clar si bine zis!”

Draga Florian

in afara de sustinerea pentru Melescanu, aveti tot respectul meu pentru punctele de vedere asupra acestor alegeri pentru presedintele unei tari aflata in afara grijii lui Dumnezeu. Deocamdata.

cu speranta intr-o sanatoasa revedere

“Aveti dreptate!”

“Suntem alături si aveti suportul nostru, noi romanii din afara granițelor tării, facem eforturi sa promovam credibilitatea Romaniei acolo unde muncim cu devotament”.

Sau “Multumim pentru susținerea poziției noastre!”

Un alt prieten a scris:

Eu cred totusi ca puneti presiune pe dl Mircea Geoana la un moment de maxima emotie…Sunt sigur ca nu-i este usor in pozitia de fata cand este lipsit de competentele de care îl banuiti….PSD este totusi o fiara cu multe capete..Tai unul si cresc doua in loc…Mircea Geoană este totusi rezistent…este un erou…Lupta din interior ca un Troian….Si nu cred ca daca ar iesi la bătaie transant cum a mai încercat pe vremuri….ar reputa măcar o victorie…Asa ca e bine sa rămână acolo ca piesa valoriasa de rezerva pt momentul in care “fiara” va slabi…in favoarea unei noi si sănătoase Romanii!
E nevoie de calm de luciditate…de inteligenta si de multa răbdare pentru a scoate Romania din aceasta mocirla….Hai sa ne dam mana chibzuit si sa nu cadem prada patimilor….firesti de altfel….

Vin sa explic situația din Emailuri si ma adresez domnilor lideri:

Asa cum multi stiu, am început afacerile pe care le conduc, de la cateva licențe si Stații Grafice cumparate pe Viza si împrumut de la prieteni si am creeat in SUA si Romania o școala de formare a inginerilor romani ca specialiști care astăzi, majoritatea sunt foarte apreciați acolo unde lucrează, unii chiar pe poziții de Executivi in firme de răsunet internațional. Miile acelor ingineri lucrează fie in industria mijloacelor de transport, mijloacelor agricole, masini si utilaje in industria energetică, in industria aierospatiala, etc.

In Oradea in ultimii 20 de ani am pus bazele unei noi industrii, industria utilajelor pentru fabricarea autovehiculelor (linii robotizate de fabricație), industrie ce creează anual si absoarbe multe zeci de absolvenți ai universității Orădene si crează locuri de munca pentru furnizorii din tara si asigura produse competitive pentru clienții din industria auto din lume.

Am investit si reinvestit milioane de euro pe parcursul celor peste 20 de ani de munca si sacrificiu, navetand lunar din SUA spre Europa pentru a coordona formarea de profesioniști, achiziția de mijloace fixe, utilaje, licențe, bani pe care i-am obținut din împrumut la bănci, sau profit reinvestit dealungul anilor.

Guvernul roman, a încasat din aceste eforturi anual milioane de Euro iar in cei peste 20 de ani statul roman a încasat din eforturile noastre aproape 100 milioane Euro, dar nu am fost ajutat cu nici un ban din orice fonduri de guvern sau europene chiar daca am investit cateva milioane de Euro in formarea tinerilor studenți din universitatile romane.

Daca noi, o familie simpla, refugiata politic din Romania, in vremea comunismului, am reușit prin ajutorul lui Dumnezeu sa creem pentru atâția romani, un viitor si o binecuvântare, atunci avem obligația sa susținem romanii si viitorul lor oriunde ar fi ei.

Daca noi, familia noastra, am reușit sa aducem in Oradea o industrie care sa formeze mii de specialiști, mii de locuri de munca pentru clienți si furnizori:

Ne întrebam de ce Guvernul roman nu a făcut-o. De ce guvernul roman in frunte cu Premierul sau in loc sa investească banii, sa ii ruleze, creând astfel locuri de munca, o garanție a viitorului pentru poporul roman, a dobândit un excedent bugetar?

Câta incapacitate de management si guvernare a tării!

Iată de ce ma surprinde pozitia celor pe care i-am considerat oameni cu înțelepciune, iubire si respect fata de poporul roman si tara romaneasca. Iată de ce ne-am implicat si ne implicam.

Iubim poporul roman si tara romaneasca.

Asa cum multe persoane au apreciat eforturile noastre, credem ca avem datoria sa facem eforturi pentru binele tării si al poporului roman.

Cu considerație,

Florian Peretz

WRCBF- President

ACBPR- Founder and Honorary President


From: Florian Peretz
Sent: Thursday, November 6, 2014 2:23 PM
To: Asociatia Christian Businessmen and Professionals of Romania; Daniel Bila
Subject: Referitor la alegerile din Romania.

Stimate domnule Președinte al ACBPR, Daniel Bila

Stimati membri ACBPR si WRCBF,

Stimati prieteni,

Am înțeles pozitia membrilor ACBPR si WRCBF.

Sunt de acord cu dumneavoastra ca faptul ca domnul Melescanu a negociat asocierea publica a domniei sale cu domnul Ponta si echipa acestuia, face bine sa spunem clar ca noi nu suntem o “marfa de negociere” si nu susținem valorile domnului Ponta la Președinția Romaniei.

Noi l-am susținut si votat pe domnul Melescanu pentru ca asa cum dumnealui spunea, se părea ca e cel mai corect, ca va promova aceleași valori pe care noi le promovam.

Dar modul cum a procedat domnul Melescanu, ne face sa spunem clar ca noi nu susținem pe nimeni din cei ce contravin principilor si valorilor noastre, pentru ca noi promovam binele națiunii si valorile moral creștine in Romania si in lume.

Multumesc pentru intelegere,
Best regards,

Florian Peretz

WRCBF- President

ACBPR- Founder and Honorary President