Dezbaterea prezidentiala de la Realitatea TV


From:Daniel Udrescu
Sent: Wednesday, November 12, 2014 3:33 PM
To: Daniel Bila
Subject: Parerea dumneavoastra despre dezbaterea prezidentiala de la Realitatea TV

Multumesc pentru email.

Realitatea TV a fost penibila ca moderator.  Candidatii au facut erori majore, fiind penibili cu atacurile la persoana. Nu sunt demni de aceasta functie.  Dl Iohannis nici nu a aratat prea mult in plan economic, nu a fost pregatit.  Dl Ponta a aratat o golaneala de Rahova (cartier din Bucuresti).  Eu inca nu stiu cu cine votez, nefiind aliniat cu nici un partid.

Ma asteptam sa vad mai mult:

O abordare sistematica a bugetului, accizelor, redeventelor, taxelor si impozitelor.  Cu privire la pensii raspunsurile au fost pomeni electorale.
Din punctul meu de vedere Romania sufera in doua directii majore.  DNA si parchetele au inchis in urma urmaririlor penale nefinalizate mai mult de 100.000 de locuri de munca prin sechestre, popriri, etc.  Este grav ca DNA sa produca rezultate in campania electorala.
ANAF efectueaza controale in care contribuabilul este tratat ca infractor nu ca o resursa.  Zeci de firme au fost trimise in faliment sau au fost impuse nelegal.  Alte locuri de munca pierdute, fara incasarea prejudiciului.
Nu exista un plan de modernizare a taxelor.  Avem sute de diverse taxe.
Inca suntem in epoca feudelor fiscale, a stampilelor si a declaratiilor.  In secolul 21 avem computere dar le folosim pentru situatii controlate manual.
Nici unul din candidati nu a adresat legiferarea prin ordonanta de urgenta si separarea puterilor in stat.  Primul ministru are mereu optiunea modificarii legislatiei fara controlul parlamentului.

Cam atat.

Daniel S. Udrescu


From: Florian Peretz
Sent: Wednesday, November 12, 2014 11:35 PM
To: Daniel Bila; Asociatia Christian Businessmen and Professionals of Romania
Subject: Parerea dumneavoastra despre dezbaterea prezidentiala de la Realitatea TV

Draga Daniel, Dragi prieteni si simpatizanti ai WRCBPF si ACBPR, dragi concetateni romani,

La cererea mai multor prieteni din Romania si diaspora voi prezenta doar cateva aspecte:

Am urmarit si urmaresc cu deosebita atentie ce se intampla in campania electorala in Romania.

Nu vreau sa pun vorbele mele aici prea mult dar va rog sa retineti urmatoarele:

In prima dezbatere:

Unele intrebari au fost tendentioase (tip Lavina Sandru) si acestea trebuiau eliminate complet in astfel de situatii.
Cand unul din candidati (domnul Ponta) punea intrebari sovine, nationaliste, si nu in interesul dezbaterii si obiectivului ei, moderatorul trebuia sa intervina si sa opreasca prompt astfel de abuzuri!!!
Domnul Ponta a fost foarte abuziv si fara atata aroganta de care a dat dovada in timpul dezbaterii cred ca meetingul isi atingea scopul.
O alta gresala mare la postul Realitatea a fost ca pentru a-l ajuta pe Ponta, majoritatea intrebarilor au fost puse pentru pozitia de premier si nu pentru pozitia de presedinte!
Nu a existat un mod clar de coordonare a dezabaterile si in mare majoritate acele dezbateri au fost aparent conduse de domnul Ponta si nu de moderator (Ponta a fost foarte arogant intrand mereu buluc peste Iohanias).
Nu ca in aceasta seara pe postul B1 unde moderatorul a tinut in frau foarte bine contracandidatii.

Aseara de la prima intrebare domnul Ponta imediat a vrut si a inceput sa “sara calul”, sa se creada ca si acolo e Prim Ministru, de ce? (A aratat ca calca totul in picioare).
A incercat sa-l faca pe Iohanis in fel si chip, si voi da cateva citate mai jos:

Moderatorul: Votul din diaspora. Domnule Ponta, nu am inteles inca daca romanii vor vota cu totii duminica. Se suplimenteaza sectiile?

Victor Ponta: Da, vor vota. Dar azi este vorba despre cum vedem viitorul Romaniei in urmatorii cinci ani. Pentru ca eu cred ca Romania, dupa 10 ani de dezbinare, are nevoie de pace, dialog si un inceput care sa stearga lucrurile rele.

– Prin masurile MAE si BEC, noi am alocat sume din buget ca MAE sa poata asigura cheltuielile sectiilor din strainatate, asigurarea tuturor conditiilor, slava Domnului ca BEC nu a mai cerut completarea declaratiilor anti-frauda, pe 16 noiembrie toti romanii din tara, toti cei din afara tarii, cei de peste Prut vor putea sa voteze si toti care vor respecta procedurile o vor face.

– Am un document, stiam ca ma vad cu domnul Iohannis, legat de votul in Germania. Stiti dle Iohannis cate sectii au fost? 5 sectii. Aceasta e cererea facuta de reprezentantii ambasadei. Cate sectii credeti ca ar trebui sa fie?

Analizati ce raspuns este acesta…

Atacul domnului Ponta la domnul Iohanis, foarte multa aroganta la domnul Ponta:

VP: “Cand ati fost ultima data la Chisinau? Dar la Cernauti?” apoi

Moderatorul: Intrebare pentru ambii: Tot l-am auzit pe premier spunand ca e o lozinca dreptul la vot, nu e o lozinca.

VP: Eu am spus ca dl Iohannis necunoscand lucrurile foloseste lozinci pe care echipa de campanie, a domnului Basescu, le folosea. (Retineti va rog ca Iohanis nu era Prim Ministrul in functie, si totusi dupa parerea mea Ponta e un foarte slab COO-Prim Ministru).

Ponta cred ca a facut o mare gresala aducandu-l pe Presedintele Basescu mereu in prim plan. Nu cred ca avea relevanta nici sa prezinte date pentru ca datele nu le manageriaza Presedintele ci Primul Ministru (COO care ii prezinta analiza Presedintelui-CEO-ul tarii).

In permanenta dorea cu aroganta sa arate “cat e de destept”, cate date are la indemana dar nu pentru asta era dezbaterea, repet, nu pentru Prim Ministru (si nici astea nu le stapanea bine cu toate ca a incercat sa o faca din pozitia de Prim Ministru) aceasta era pentru viitorul Presedinte al Romaniei.

Apoi o alta chestiune grava care pur si simplu mi-a amintit de anii copilariei cand comunistii impuneau prin forta ura impotriva sistemului trecut si dezbinau cetenii tarii.

VP: “Folositi un limbaj in care nu va recunosc”.

Aroganta urata, mizerabila, fara scrupule (ce vroia? sa i se inchine? vedeti mai jos) dar oponentul sau calm spune:

KI: Nu ma mai intrerupeti.

VP: Dle Iohannis nu suntem slugile dvs in Romania. Putin mai umil. Putin respcet, sa fiti ala de la mine din birou, cuminte. nota ce inseamna: Dle Iohannis nu suntem slugile dvs in Romania?????

KI: Cand sunteti la Palatul din Victoria, sunteti in biroul dvs. Daca avti respect, va rog sa nu ma mai intrerupeti cand imi expun partea de raspuns. Daca nu e posibil, putem sa facem ca aseara, eu plec, va faceti expunerea…

VP: Cum ati plecat si de la mine din birou. Aveti o atitudine de mosier.. nota: Dar asta ce e????

KI: Cred ca nu rezolvam problema, vorbiti si pe timpul dvs si al meu. Sunteti si deputat sau numai prim-ministru, unde aveti birou? Exista o initiativa legislativa pentru votul electronic si votul online?

KI: Ne spuneti multe lucruri, dar raman vorbe. fapte asteapta oamenii din diaspora. Nu pot din opozitie sa fac sectii de votare. Am trimis totusi voluntari cu formulare la sectiile din strainatate, oamenii asteapta fapte. Rezolvati problemele, nu le povestiti.

Ce obraznicie din parte lui Ponta?

Ce credeti ca inseamna “Aveti o atitudine de mosier”.. sau aluziile ca e de origine germana.

La filmul aprobat de dumnealui am inteles ca are origine amestecata de italian, roman si albanez, emigranti undeva in jur de 100 de ani, iar Iohanis o origine curata de sasi care au locuit in Transilvania in generatii de peste 500 de ani.

Domnul Ponta nu a raspuns la intrebari…. a incercat sa fie foarte arogant….

Care e mai roman ca celalalt? Ponta sau Iohanis?

Oricum moderatorul din seara aceasta a fost mai profesional si cred ca a procedat bine iar ambii competitori au au fost adusi sa prezinte viziunea lor pentru Presedinte.

Nu va dau o concluzie, va las sa analizati dumneavoastra si sa decideti.

Cu consideratie,

Al dumneavoastra,

Florian Peretz